For at kunne besvare det spørgsmål, som vi indleder med i starten af artiklen i form af rubrikken til dette skriv, så er vi nødt til at få på plads, hvad vi mener med, at noget er “professionelt”?

Derfor gjorde vi heller ikke overskriften længere, da vi gerne ville have, at man selv indlagde en betydning i ordet af, hvad der mente, når man talte om et professionelt værksted, for det kan nemlig komme an på helt forskellige betydninger af, hvad man lægger i det ord.

Vi kan for eksempel starte med at sige, at hvis du har et værksted derhjemme, som du mener er professionelt i den forstand, at det er faktisk er din virksomhed, som det bruges til – dette kunne være til reparationer, et bilværksted eller noget andet – så er det meget let at finde ud af.

Hvis du er registreret som firma og bruger dette værksted, der er tilknyttet din private bolig, som udgangspunkt for dit arbejde, så er det professionelt uanset hvad – at der så er mange regler med, hvad man ellers må bruge værkstedet til, må du læse om et andet sted.

Men så længe dit værksted er registreret til virksomheds brug, så er der ikke så meget at rafle om, hvorvidt det er professionelt eller ej, om du så kun har få kvadratmeter at gøre med og måske kun noget gammelt og ramponeret værktøj.

At det så kan afskrække kunderne for at benytte dit værksted, kan så også være omdrejningspunktet for en anden artikel.

Men hvis du med professionelt tænker, at det ligner et firmaværksted, har flot indretning, er rent, har det nyeste værktøj og måske er sponsoreret, så kan det være nok for dig at kalde det professionelt, men hvis det skal bruges aktivt som et firma, så er det ikke et professionelt værksted.

Her er et professionelt værksted for eksempel: https://www.boomerangauto.dk/