Har du i længere tid lidt af stress, og har du vanskeligt ved at slippe ud af den onde cirkel? Så kunne psykomotorisk terapi måske være en god idé for dig

Hvad er psykomotorisk terapi?

Psykomotorisk terapi er, som udgangspunkt, terapi som integrerer kroppen psyken, den bevidste erkendelse og vore handlinger. Psykomotorisk terapi er således en form for kropsterapi, hvor det hele menneske behandles ud fra en holistisk filosofi.

Ved psykomotorisk terapi tages der udgangspunkt i en sammenhæng mellem det åndelige og mentale og så det fysiske. Et psykomotorisk terapi forløb består blandt andet af manuel behandling, ved hvilken spændings mønstre justeres. Her igennem vil nervesystemet blive balanceret i takt med at eventuelle uhensigtsmæssige mønstre reguleres gennem påvirkninger fra din psykomotoriske terapeut.

Du vil også modtage vejledning og rådgivning i forhold til hvorledes du på mest hensigtsmæssig vis bruger din krop i hverdagen, således at du bliver mere opmærksom på dens behov. Til denne del af behandlingen hører øvelser, som du kan udføre på egen hånd.

Foruden kropsterapi, tager psykomotorisk terapi også afsæt i psykoterapeutisk samtale omkring de oplevelser du har under forløbet og i din dagligdag, samt om de muligheder for reaktion og handling, du har oplevet. Gennem psykomotorisk terapi vil du få en øget kropsbevidsthed og opnå dybere indsigt i hvorlede din krop og din psyke hænger sammen. Kroppen fungerer i høj grad som lagrings enhed for oplevelser, erfaringer og følelser, som vil derfor være mere umiddelbar i sine reaktioner end det bevidste sind. Gennem kropsterapi får du således en ny indgang til din underbevidsthed, og kan således skyde genvej til helbredelse. Dette betyder, at kropsterapi er eminent i forbindelse med stress behandling, hvor fysiske og psykiske symptomer i høj grad forstærker hinanden.

Hos psykomotorisk terapeut Trine Pelle kan du få tilrettelagt et kropsterapi forløb, som er tilpasset netop dine behov. Læs mere på trinepelle.dk