Genveks skal ikke forveksles med genvækst, og hvis du synes, det er et ord, du ikke kender til, så er det faktisk bare et andet udtryk for ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Og det er egentlig en smart opfindelse og en videreførsel af nogle af de første ventilationsanlæg, man kender til.

De første af slagsen sørgede egentlig mest af alt for, at man slap for, at den dyre varme gik tabt ved at smutte ud mellem sprækker og lignende i boligen, men med denne opfindelse kunne man nu gøre, at varmen ikke blot blev sparet, den blev også genbrugt og videreført.

Det lægger sig jo egentlig godt i tråd med, hvad man fokuserer på nu om dage: miljøet, at spare på ressourcerne, energiforbrug og god livsførsel.

For én ting er selvfølgelig, at man sparer på det energitab, man ellers oplevede før i tiden, men at man så også udnytter varmen og genbruger energi samt sørger for et godt indeklima – det er jo bare genialt!

De fleste mennesker overvejer ikke, hvor vigtigt det er med et godt indeklima.

Tag den velkendte historie om, at hvis du smed en frø ned i kogende vand, så ville den springe op med det samme, men hvis du lagde den ned i lunkent vand og langsomt tændte for vandet og lod det koge, så ville frøen ikke opdage, at den kogte og således ikke hoppe op igen.

Det er godt nok en myte, der ikke er sand, men overfør det til, hvis du starter arbejde tidligt på morgenen på kontoret, hvor temperaturen er tilforladelig, men så stiger temperaturen bare langsomt i løbet af dagen, så man ikke opdager, at sveden hagler af ens pande, at man mister koncentrationen og ikke kan fokusere.

Den slags kan blandt andet undgås ved at have et genveks-anlæg installeret, for det er også godt for ens sundhed.