Skimmelsvamp opstår, når der er luft, fugt og organisk materiale til stede. Du kan ikke forhindre, at der er luft og organisk materiale til stede i dit hjem. Du kan til et vist punkt forhindre fugt, men i mange hjem er det svært at lufte ordentligt ud. Med tiden kan det føre til, at der opstår fugt i dit hjem. Det er rigtig irriterende for dig, da det ikke bare er grimt at se på og underminerer din bolig, det er også sundhedsskadeligt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få gjort noget ved det. 

I nogle tilfælde vil det være nemt for dig at se, at din bolig er blevet ramt af skimmelsvamp. Det kan for eksempel være, hvis det vokser uden på tapetet. I andre tilfælde kan skimmelsvampen imidlertid være skjult. Det gør, at det er meget svært for dig at finde ud af, om du har skimmelsvamp eller ej.

Heldigvis har du selv mulighed for at udføre en skimmelsvamp test. Dermed kan du finde ud af, om du har noget at bekymre dig om eller ej. Du kan for eksempel købe en test hos skimmelsvamptest.dk. Når du har taget teksten, kan du sende den ind til dem, og de kan give dig svar på prøven. 

Du kan få forskellige tests alt efter, hvordan din bolig er angrebet. Er det et synligt angreb, kan du få tests, hvor du tester selve overfladen. Hvis det er et angreb, som du ikke kan se, er det lidt mere tricky. Ofte når du ikke kan se angrebet, vil du have en ide om, at det er der, fordi der lugter jordslået i din bolig. I det tilfælde handler det om, at du testen luften i din bolig. Det gør du ved at lægge en test ud i et rum. Testen består af en klistret masse, der opfanger støvfnuggene. De kan derefter blive analyseret, så det er muligt at se, om der er skimmelsvamp i eller ej.