Forhandlere af brugte biler har et usædvanligt dårligt ry. Måske fortjent, måske ufortjent. Uanset om det ene eller andet er sandt, kan du som køber spare mange penge ved at gøre dit hjemmearbejde godt, inden køb af en ny brugt bil. Både ved at undersøge hvad totaltomkostningerne er. Især hvis du har planer om at købe en billig ældre bil er det relevant. Her er vægtafgift og mekanikerregningen ofte så høje, at det bedre kan betale sig at bruge flere penge på selve bilen.

Du skal også undersøge hvilke fejl der typisk sender bilen til et autoværksted. Er det småting eller vil det koste dyrt i reservedele og mekanikerregninger. Det er også en god ide, at få bilen undersøgt af en uvildig mekaniker. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Frederikshavn der undersøger den bil du overvejer at købe.

Privat sælger vs. forhandler

Især hvis du overvejer at købe en bil af en privat sælger, er det en god ide at få en uvildig mekaniker til at gennemgå bilen. Selvom en forhandler som udgangspunkt har gennemgået bilen, kan du stadig med fordel få en anden mekaniker til at kigge bilen efter. Undersøgelser foretaget af FDM viser at de i gennemsnit finder 6-8 fejl. Vel og mærke fejl der ikke er blevet oplyst. De fejl, store som små, skal enten udbedres eller også skal de resultere i en reduktion i prisen.

Fordelen ved at købe hos en forhandler, trods prisen, er at du har 2 års reklamationsret, samt at bilen har været en tur forbi en mekaniker, inden den er blevet sat til salg. Det har en bil ikke hvis du køber hos en privat sælger. Her er bilen købt som beset. Du har dog mulighed for at lave et forbehold i købsaftalen og skrive det forbehold, at den efter købet lige skal runde en mekaniker og evt. fejl skal betales af sælger.