Prøv lige at forestil dig, at du vader rundt på et gulv, hvor du ved, at der er indlagt gulvarme i.

Pludselig kan du mærke lidt som en anden detektiv, at der er et område på fliserne i for eksempel dette badeværelse, hvor der ikke er helt lige så varmt, som der burde være andre steder.

Du går rundt på må og få i lokalet for at sammenligne og mener, at din mistanke er blevet bekræftet, så du ender med at opmåle hele lokalet med dine fødder for at indkredse, hvor der er mindre varme henne.

Efter lidt mere specifik eftersøgning med dine fødder er du ret så sikker på, at du har fået indkredset nogenlunde, hvor problemet er fikseret, men som du er ved at være stolt over, at du faktisk har indrammet problemet, så faldet temperaturen drastisk i gulvet.

Faktisk falder den så meget, at der må være tale om et større problem under fliserne, og men din bekymring tager til, så dukker der andre mennesker op, som siger, at der er sket et problem under fliserne, som må have spredt sig til de andre el-kabler under gulvet.

Det er den eneste logiske forklaring, og som man siger, så er en kæde jo kun så stærk som sit svageste led, og disse kabler er netop forbundet.

Selv hvis der var tale om separate samlinger af kabler under gulvet, så ville resultatet stadig være, at varmefordelingen var ukurant.

Men I kan ikke være helt sikker på, hvor hovedproblemet er, så I ved godt, at der ikke er andet for end at flænse hele gulvet op for at finde fejlen og tjekke alle kablerne efter.

Havde I dog bare haft fejlsøgning af el-gulvvarmekabler, så kunne I have lokaliseret problemet meget hurtigere, og I kunne nøjes med at undersøge det bemeldte område end hele gulvet.