Kender du de,t at du er i fuld gang med at lave mad eller vaske tøj – eller blot ligger og ser tv og slapper af – og alting pludselig går i sort? Det er ikke unormalt at strømmen forsvinder i kortere eller længere perioder.

Der kan være flere forskellige årsager til et strømsvigt eller en strømafbrydelse. I visse tilfælde skal du blot tage det stille og roligt, i andre kan du selv gøre en indsats for at få elektricitet i kontakterne igen. Og så er der situationer hvor du bør tage kontakt til en autoriseret elektriker eller el installatør.

Hvornår skal jeg tilkalde en elektriker?

En velkendt årsag til at strømmen går er en generel strømafbrydelse i dit kvarter. Hvis du fra dit vindue kan se at der mangler lys i gadelamper og lyssignaler, og at andre huse er lige så mørklagte som dit eget, kan du roligt gå ud fra at der er tale om en strømafbrydelse som ikke har ramt dig.

Her kan du ikke gøre så meget andet end at vente. Hvis du vil undgå en spidsbelastning af dine egne elektriske systemer kan du slukke for strømmen til lamper, elektroniske enheder og husholdnings apparater så det hele ikke tænder på én gang når strømmen vender tilbage.

En anden årsag til at strømmen går kan være en sikring som er sprunget. Den kan du godt selv skifte. Du bør sikre dig at der er slukket for de kontakter som er tilsluttet den pågældende sikringsgruppe inden du udskifter sikringen – ellers risikerer du bare at den springer igen.

Er strømmen gået i hele huset uden at det skyldes sprungne sikringer eller en generel strømafbrydelse er det en god idé at ringe til den lokale elektriker. Dette kan nemlig skyldes at dine faste el installationer fejler.

Find din elektriker i Horsens hos Egebjerg EL via hjemmesiden egebjerg-el.dk.