advertorial

Er du gået hen og blevet afhængig af smertestillende eller angst dæmpende medicin? Så bør du hurtigst muligt søge professionel hjælp.

Hvordan kommer jeg ud af et misbrug af læge ordineret medicin?

Det kan godt være rigtig svært at lægge et pillemisbrug på hylden når først man er kommet godt i gang. Først og fremmest kan man ret hurtigt blive afhængig af receptpligtig medicin.

De såkaldte opioider, som skulle erstatte fordums opiater, blev oprindeligt lanceret med løftet om ikke at skulle være nær så afhængighedsskabende. Siden hen har dette dog vist sig ikke at holde stik – og den dag i dag er rigtig mange smertepatienter afhængige af opioider så som Fentanyl, Tramadol og Oxycontin. Og der er her tale om et afhængigheds betinget misbrug som kan være rigtig svært at komme ud af.

Der sker nemlig meget hurtigt det at man udvikler det som kaldes tolerans når man indtager opioider. Tolerans betyder at der skal stigende mængder af stoffet til for at opnå den ønskede effekt. Denne er lige i begyndelsen smertelindring, men der kan hurtigt opstå en ny afhængighed.

Misbrugscenter

Opioider er nemlig kendetegnet derved at de, foruden deres smertelindrende virkning, også har en lettere euforiserende og afslappende effekt. Du kan sagtens gå hen og blive godt gammeldags afhængig af denne type medicin. Og et afhængigheds betinget misbrug af læge ordineret medicin er ikke bare sådan at slippe af med.

Få hjælp til medicin afvænning hos et misbrugscenter

Det er meget vigtigt at du ikke selv forsøger dig med afvænning hvis du har oparbejdet et misbrug af opioider. Du risikerer nemlig svære abstinenser som kan minde om de symptomer en narkoman oplever når han eller hund forsøger at kvitte herionen cold turkey.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få den mest effektive misbrugsbehandling i Danmark. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk