advertorial

Vi i Danmark er noget af en cykelnation, og det kan ses på både godt og ondt.

Vi har cyklet i mange år, og det er helt almindeligt, at det er noget, som man lærer ens børn at gøre, hvor de kan starte med en trehjulet cykel, og senere lærer de så at køre på en tohjulet cykel – og den tradition skal de gerne give videre til deres egne børn.

En cykel er dog ikke helt billig, og specielt ikke hvis det er en hobby, som man går meget op i, hvor man skal have mange cykler og ekstraudstyr til dem.

Men selv en almindelig og god cykel kan komme til at koste en del, især når den skal vedligeholdes, og den skal lappes, og man ordner mange andre ting på den.

Alligevel kan man se, at der er mange både dame- og herrecykler, som der står løst både i land og by uden en tilsyneladende ejer.

herrecykler

Mange herrecykler har ikke en ejer

I Danmark har vi også mange af de skilte med, at henstilling af cykler er forbudt, og/eller cykler fjernes uden ansvar, fordi der er så mange af dem, og folk glemmer at få dem med hjem igen.

Én forklaring kan være, at man er taget i byen med ens cykel, og så har man af den ene eller anden årsag glemt, hvor man har stillet den og aldrig fundet den igen.

Så er der desværre også mange cykler, der bliver stjålet, og de bliver som regel stillet et tilfældigt sted, efter tyven er færdig med at bruge dem.

Det er blot to forklaringer, men det er vildt, at man kan finde mange herrecykler i havnebassiner og mange mærkelige steder, som om vi bare har råd til cykler i overflod.

Man ser jo ikke så mange andre dyre genstande ligge at flyde.