Det at indrette et fitnessrum kræver selvfølgelig først og fremmest plads. Det er også vigtigt at du ikke dyrker fitness og motion i fugtige rum med dårlig udluftning hvor der kan være risiko for blandt andet skimmelsvamp, som kan være yderst skadelig for helbredet ved indånding. Vælger du således at indrette et fitnessrum i din kælder skal du sikre dig at denne er tør, og at der er mulighed for at lufte ud – enten gennem vinduer eller via et funktionelt ventilations system.

Der er flere fordele ved at indrette fitnessrum i kælderen. Først og fremmest er gulvet i en kælder typisk belagt med cement eller beton, hvilket gør det muligt at have tunge vægte liggende og ditto maskiner stående. Når du træner i kælderen er du samtidig væk fra alle fristelserne i husets øvrige rum – for eksempel sofaen, tv’et og køleskabet. Dette gør det muligt at træne mere fokuseret.

Hvad skal jeg bruge til mit fitnessrum?

Selv om din kælder måske er temmelig stor vil du med overvejende sandsynlighed ikke have nær så megen plads at gøre godt med som dit lokale motions center.

Når du indretter dit fitnessrum bør du således fokusere på at tilgodese hele kroppen. Det er oplagt at vælge en god bænk og et sæt håndvægte i forskellige størrelser. Du kan eventuelt vælge håndvægte hvor skiverne kan skiftes ud – de fylder nemlig ikke så meget.

En romaskine er god i forbindelse med opvarmning og cardio træning lige som en kondicykel kan få blodet til at rulle i årerne. Og så kan du med fordel udvælge en samling af mindre redskaber så som elastikker i varierende tykkelse, en pilates bold og måske en vægtstang til dødløft. Så har du en god base for dit fitnessrum derhjemme.

Du kan få mere inspiration til indretning af dit motions rum i kælderen på husblog.dk