Et trægulv – uanset sort og type – som ikke har modtaget den rette vedligeholdende pleje efter de gældende forskrifter, vil uvægerligt blive slidt på forholdsvis kort tid. Dette gælder i særdeleshed for de trægulve, som er behandlet med de såkaldt ikke forseglende behandlinger, som er meget populære, idet de fremhæver træets karakteristika på smukkeste vis.

Blandt de ikke forseglende behandlinger finder vi eksempelvis, lud, sæbe og olie behandlinger. I modsætning til lak, fernis eller maling danner olie eller sæbe ikke noget forseglende lag oven på træværket, men mætter det øverste lag af dette med en hinde, som kræver stadig vedligehold.

Et sæbebehandlet gulv skal således skrubbes med særlig sæbe mindst én gang om ugen for at styrke denne hinde. Hinden forsvinder, hvis denne behandling forsømmes – og da slidspor og andre misfarvninger fremgår i særlig stor kontrast til et sæbebehandlet gulvs smukke, hvidlige overflade, vil gulvet meget hurtigt blive grimt og uensartet i overfladen.

Genskab dit lækre sæbebehandlede trægulv med en skånsom gulvafslibning

Til alt held er almindeligt slid som regel af udelukkende overfladisk karakter. Dette betyder, at selv om du ikke kan fjerne pletter, skjolder, misfarvninger og slidspor samt småskrammer og ridser i gulvets overflade ved almindelig gulvvask, er der ingen grund til at give op. Gulvet kan nemlig sagtens blive rigtig flot igen. Det kræver blot en grundig og effektiv gulvafslibning og en efterbehandling med sæbe – så kommer dit gulv til at skinne og stråle, som var det ganske nylagt.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning fjernes det øverste lag af træværkets overflade – og dermed alle de grimme skønhedspletter – ved hjælp af sandpapir, monteret på en roterende sliberondel. En dygtig og professionel gulvmand kan sagtens hjælpe dig med en grundig gulvafslibning, som efterlader dit gulv skinnende og ensartet i overfladen, samt den tilhørende behandling.

Få et tilbud på gulvkanonen.dk