Det er mærkeligt, at når mennesker, voksne personer, skal have at gøre med noget, der ikke er deres eget, så opfører de sig så lemfældigt med det på en måde, som de ikke engang ville tillade deres egne børn at gøre med tingene.

Voksne mennesker kan pludselig blive helt små børn og henvise til, at det ikke er deres eget, eller de kan bruge den der arrogante holdning med, at det er der vel andre, der tager sig af at ordne, eller de mener, de kan betale sig fra det.

Her glemmer vi lige at tage vare om hinanden og hjælpe, hvor der hjælpes kan, for det kendetegner da trods alt det danske samfund.

Dette gælder sådan set også, hvis dette er ens eget, eller det er noget, som man har fået lov til at låne: man skal aflevere det tilbage, som hvis det var ens eget, man skulle tage vare på.

Et godt eksempel kan være, at man har lejet et konferencelokale på Fyn, fordi ens firma gerne ville rejse lidt længere væk for at få fornyet inspiration og holde en konference sammen med nogle samarbejdspartnere.

Efterfølgende udvikler det sig måske til en mindre animeret fest, som man også benytter lokalet til, da man har lejet det i en given periode og måske først skal levere det tilbage nogle dage senere.

Selvom man så måske har hyret et rengøringsfirma ind for at gøre rent bagefter, eller man har betalt for at få stedet gjort rent, så er det ifølge os ikke ensbetydende med, at man bare skal efterlade stedet som et bombet lokum.

Man tager de ting med, man selv medbragte, smider skrald ud og lige svinger kosten for at fjerne det værste, der er efterladte – også selvom det øjensynligt ikke er nødvendigt.

Rengøringen bagefter kan så gøre et endnu bedre arbejde, og de vil nok takke dig for, at du gjorde dette for dem forud.