advertorial

Alt afhængig af hvad du har af planer i forhold til ar gøre brug af en boligadvokat er det en god ide at overveje en boligadvokat med lokal kendskab. Skal du blot have lavet et skøde og få tinglyst det, kan du selvfølgelig vælge stort set hvem som helst, men hvis du vil have hjælp før i processen, kan du med fordel vælge en lokal boligadvokat. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers.

En boligadvokat med lokal kendskab betyder at han kan kender de forskellige områder, bankerne og ejendomsmæglere. Har du brug for at snakke med en anden bank end den du ellers har, vil han kunne rådgive dig til hvilke en du skal kontakte. Han vil også kunne hjælpe dig med at forhandle med banken og forhåbenligt også sikre at du får et bedre og billigere banklån.

Kommunens lokalplaner

Når man skal købe en ny bolig er det en god ide at undersøge, hvilke planer kommunen har for det område man kigger bolig i. Sælger er ikke forpligtet til at fortælle dig om evt. planer som vil påvirke din beslutning. F.eks. er det nok de færreste der har lyst til at bo op og ned af et metrobyggeri eller have en motorvej i baghaven.

Det er noget du selvfølgelig selv kan bruge tid på at undersøge, men din lokale boligadvokat enten ved det allerede eller også ved han lige hvor han skal søge. Du spare altså tid og måske også penge, ved at overlade det til din advokat.

Når du har fundet din bolig og der er lavet en købsaftale, skal der laves et skøde som skal tinglyses. Det tinglyste skøde er dit bevis på at boligen er din. Har din advokat ikke været med til at lave købsaftalen er det en god ide at lave et forbehold om at aftalen først er gyldig, når han har læst den igennem og godkendt den.