editorial

Hvis du ikke passer på dine tænder, får du huller. Huller er huller i dine tænder, der opstår, når plak (en klæbrig film af bakterier) kombineres med sukkeret i din mad. Bakterierne producerer syre, som angriber tandemaljen og forårsager et hul. Hvis du har et hul, fjerner din tandlæge karies og fylder hullet med et materiale, der kaldes amalgam.

Hvorfor har jeg ondt i mine tænder?

Hvis du har tandpine, kan det skyldes, at du har et hul i tænderne. Andre årsager til tandpine er bl.a. tandkødssygdomme, en tand med bylder eller at du skærer tænder om natten. Hvis du har tandpine, skal du gå til din tandlæge for at finde ud af, hvad der er årsagen, og for at få lindring.

Hvorfor får jeg huller i tænderne?

Huller i tænderne, også kendt under fagbetegnelsen karies, skyldes syrer, der angriber tandemaljen. Syrerne dannes, når bakterier i munden nedbryder sukker og stivelse. Tandbortfald kan også skyldes mundtørhed, som mindsker spytproduktionen.

tandlæge aarhus

Hvorfor får jeg parodontose?

Parodontose er en infektion i det tandkød og den knogle, som støtter tænderne. Parodontose er forårsaget af plak, en klæbrig film af madrester, bakterier og spyt. Plak dannes på tænderne, når man spiser eller drikker sukkerholdige eller stivelsesholdige fødevarer.

Hvis plak ikke fjernes, det kan hærde og blive til tandsten. Tandsten kan kun fjernes af en tandlæge eller en tandhygiejniker. Parodontose er den vigtigste årsag til tandtab hos voksne.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Din tandlæge kan hjælpe dig med at forebygge huller og parodontose ved at rense dine tænder og lære dig at børste og bruge tandtråd korrekt. Din tandlæge kan også reparere skader forårsaget af huller og parodontose.

Hvilke tjenester kan en tandklinik tilbyde?

Tandklinikker tilbyder mange forskellige tjenester, f.eks. tandrensning, fyldninger, rodbehandlinger, tandimplantater, tandregulering, tandblegning, kroner og broer. Klik ind og læs mere på clemenstand.dk