En flot have kan gøre meget for ens hjem, det kan gøre ens grund smuk og behagelig at være på, og det kan give et fristed, hvor man kan koble af. Hvis man er haveejer, så kan det også være dejligt, at man kan gå ud og sole sig, når vejret er til det. Dette er dog kun muligt, hvis der ikke er noget der skygger, og derfor kan det være en god idé, at få fældet et eller flere træer.

Sådan fælder du et træ

Når man skal fælde et træ, så er det vigtigt at afgøre, om det er en opgave man selv kan klare. Hvis man føler, at man selv har godt nok styr på, hvordan man skal fælde træet, og hvordan man får det til at vælte den rigtige vej, så kan man kaste sig ud i det selv.

Et træ der skal fældes, skal fældes forskelligt alt afhængigt af størrelsen på det. Har det en stor krone, så kan det være man skal op og skære denne til, inden man begynder på resten. Efter den er skåret til, er det vigtigt man definerer hvor træet skal falde, og forbereder det hertil. Dette gøres ved at skære et hak i træet, så det får en retning, når det skal vælte. Derudover anbefaler vi, at man bruger et reb til at hive det i den rigtige retning.

Få fjernet stubben

Når der fældes et træ, så vil der stå en stub tilbage. Men denne kan stå i vejen, og den kan være grim at se på. Derfor kan det være en idé, at man får fjernet stubben efterfølgende. Der findes firmaer i dag, som tilbyder stubfræsning, hvor man får stubben fræset i bund, så den ikke er til at se længere. Herefter skal den blot dækkes til med jord, og så er det som om træet aldrig har været der.