Det vigtigste som udgangspunkt som murer er jo, at man er glad for at lave ens arbejde, for ellers kan det nok gå så godt i det firma, man bestyrer, men hvis lysten og gejsten ikke er der, så burde man overdrage det til nogle andre.

Desværre kan det omvendte ikke hænge sammen, for hvis man nu elsker at være murer i Frederikshavn for at bruge det eksempel, men man kan se på prognoserne, at udviklingen i ens firma kommer til at dykke i den kommende tid, så er man nødt til at have en redningsplan.

Måske er redningsplan sådan set det forkerte ord at bruge, for man bør sådan set tage de analyser, statistikker og prognoser seriøst nok i god tid til, at man kan se, hvilke knapper man bør gå ind at skrue på, inden man griber fat i nødplanen.

På den måde kan man have en plan b, en plan c og så videre, hvor man kan gå ind og påvirke de områder af ens firma, som der kan være med til at vende skuden tids nok, inden den begynder at synke, og man vitterligt er nødt til at indse, at man skal handle hastigt eller forlade stedet, inden det tager vand ind.

Er man en seriøs forretningsmand som murer, så bør man lytte til, når instanserne i ens firma kan se, at det måske ikke ser så godt ud, hvis firmaet fortsætter i nuværende form, men at man måske ikke behøver lave drastige ændringer, hvis man gør noget anderledes nu.

For man kan være nok så god til ens arbejde, have glade kunder og så videre, men hvis man ikke formår at drive en god forretning, så bør man måske skrue bissen på, så man kan holde skruen lige i vandet og sørge for, at firmaet kan fortsætte nu uden de store ændringer til følge.