advertorial

Døre med glaspartier har længe været populære på grund af deres evne til at lukke masser af lys ind i rummet og samtidig se utrolig smukt ud. Men hvor kan du vælge glasdøre i hjemmet, og hvad bør du tænke over?

Glasdøre – et væld af muligheder

Et helt klassisk sted at anvende glasdøre er ud til altanen eller terrassen. Dette område er nemlig ofte skærmet lidt af fra det offentlige, og derfor kan man fint have store glaspartier uden at gå helt på kompromis med privatlivet.

Samtidig giver dette en følelse af, at inde- og uderum bindes sammen i meget højere grad. På den måde bliver din terrasse automatisk en del af hjemmet, hvilket får både indendørs og udendørs område til at virke større og mere åbent.

Du kan også vælge facadedøre med glas. Her er det en populær løsning med massive døre og et glasparti ved siden af, eller en facadedør, hvor selve pladen er helt eller delvist i glas. Er indgangspartiet meget åbent ud mod offentligheden, så kan du med fordel vælge en løsning med matteret glas eller et design, hvor eksempelvis kun den øvre halvdel er i glas.

døre

Mange smukke designs

Glasdøre er således både en skøn løsning til terrasse- og facadedør. Du kan vælge løsninger med hele glasplader, eller opdelte plader hvor kun den ene halvdel er i glas. Du kan også vælge sprossede designs, hvilket er en særdeles smuk løsning til terrassedøren.

Sidst, men ikke mindst, skal du tage stilling til, om du foretrækker en enkelt- eller dobbeltdør. Dette er nok primært relevant ved terrassen, hvor mange vil vælge en dobbeltdør, hvis de har pladsen. Det giver nemlig muligheden for at åbne endnu mere op og skabe et fælles rum, og det giver en større passage, så overgangen mellem inde og ude bliver mindre snæver.