Der er positive måder at dække over kollegaer angående byggearbejde, og så er der den negative måde, som vi vil skelne lidt mellem her og forklare, hvorfor det ene er godt, mens det andet er skidt.

På en byggeplads skal alt foregå snorlige, selvom det nogle gange kan ligne det rene kaos, så er der (ofte) orden i det her kaos.

Nogle, der bestemt har styr på byggeriprojekter, er dem her: http://www.hmu.dk/index.html

Dette er fordi, man har ansat nogle mennesker, som ejer nogle kompetencer fra at være sjakbajs til at lave ad hoc-opgaver og videre til det helt specifikke. Så er der også ledelsen og inspektører, der sørger for, at alt bliver overholdt til tiden og efter foreskrivelserne.

Sådan har man et sammentømret byggehold, hvor man hjælper hinanden, når der er behov for det.

For her kan mennesker fare omkring, og det kan virke lidt løssluppent, hvis man sammenligner med et mere stillesiddende kontorlandskab.

Men tag ikke fejl, der er styr på sagerne her, for alle er parat til at hjælpe hinanden!

… desvære bare nogle gange på både godt og ondt.

Skulle en kollega bliver syg, hente børn, til tandlæge og så videre, så kan man træde til og hjælpe og få de løse ender til at mødes, og selvom man så skal løbe lidt hurtigere den dag, så ved man, at de andre vil hjælpe en omvendt, når behovet er dertil.

Men så er der også det uheldige, hvis kollegaer møder op på arbejdspladsen med tømmermænd, eller de ligefrem stadig er fulde.

Når man render rundt og arbejder, så er der måske ikke en chef, der opdager det på byggepladsen, men de andre kollegaer kan lugte det.

Man kan sige, at hvis det er minimale tømmermænd, og det er afstedkommet af, at man for eksempel lige var blevet far, så kan man eventuelt se mellem fingrene med det.

Men hvis kollegaerne har mistanke om, at der er tale om et decideret misbrug, så skal man måske hjælpe kollegaen end at dække over det, da det vil blive opdaget i længden.

Er der tale om et decideret stofmisbrug, så skal man gøre noget ved det med det samme.